Класни инициативи, екскурзии

Ваканция, ура! Годишен урок в края на 2 . клас

24 май 2019 - шествие под дъжда. Най-големите ентусиасти от нашия клас! Браво!

 Класна библиотека!

Четем книжки от класната библиотека! Първият екип библиотекари Сиси и Калоян раздадоха и записаха книжките в читателските картони на децата. Срокът за четене на взета книжка е до 10 дни. Чакат следващите читатели по списъка и кандидат-библиотекарите. Приятно четене!

ClassDojo - платформа за мениджмънт на 2. "а" клас

Линк към сайта, където може да се логнете като родители или ученици, за да се види успеха на класа. Връзка - по-долу на бутона:

Чаено междучасие

През дните, в които е студено и не можем да излезем навън през голямото междучасие, всички пием чай в класната стая, играем и се забавляваме. Благодарим на нашите родители, които ни доставят това удоволствие! 

Децата от 2. 'а' клас бяха на екскурзия до гр. Варна, за да посетят Делфинариума, Зоопарка и Аквариума в Морската градина и най-вече да пътуват и се забавляват заедно! Като се кликне върху снимката по-долу, може да се разгледа фото албума със снимки от екскурзията.

                                                                                   Фотограф: г-жа Иванова

Национална седмица на четенето 22 - 26 октомври 2018

В час по Извънкласно четене разказахме коя книжка четем през последните дни. Донесохме книжки за класната библиотека а с надпис "Обичаме книжки да четем". Подготвихме читателски картони, поговорихме какви ще бъдат задълженията на класните библиотекари. 


На шествие по случай 24 май - Денят на българската просвета и култура

С благодарност към съпричастните родители!

Да се кликне върху снимката по-долу за преглед на фотоалбума!  


Екскурзия до Бегликташ

        Първата еднодневна екскурзия на нашия клас, проведена на 25 април, 2018 г. до тракийското светилище, което е обект на културен туризъм. Маршрут: Бургас, река Ропотамо, пешеходен преход до Бегликташ, Созопол, Бургас. Чудесно време за поход, игри и вълнуващи преживявания.

       За да се разгледа фотоалбума в Google галерията, да се кликне върху снимката по-долу. Снимките могат да бъдат запазени на Вашия компютър.

Нашето участие в инициатива "Бургас рециклира" 

Връзка към сайта: https://www.burgasrecycle.com/ 

145 години - Левски е жив в паметта на българския народ! Стихотворение за Левски рецитира Сиси. От книжката за Левски на Наталия прочетохме как той е станал знаменосец и защо го наричат Левски! 

Профилактика на детските зъбки

Коледен базар

               За осма поредна година в ОУ "Свети княз Борис І" - град Бургас, със съдействието на Училищното настоятелство, се проведе Коледен благотворителен базар. Инициативата и тази година беше за деца и ученици от училището, които имат нужда от подкрепа. С благодарност към всички родители на децата от I "а" клас, които приеха инициативата, за да бъдат зарадвани детските сърца.

(Да се кликне върху снимките, за да бъдат разгледани в пълен формат)

В час по физическо възпитание и спорт 1. "а" клас с червени тениски 

    По инициатива на родителския екип и кл. ръководител г-жа Иванова, децата от нашия клас спортуват с тениски за час по ФВС в един цвят - червен, надписано име и гербa на училище "Св. княз Борис I", гр. Бургас. С благодарност към родителите за бързата организация!